Södertörn Ryttarcenter har alltid några hästar till salu, för vår egen eller för kunders räkning. Vi bedriver egen uppfödning i syfte att avla fram högkvalitativa hopphästar lämpliga för tävling, men köper även in och förmedlar andra typer av hästar. Vi utbildar och tävlar hästar till svår internationell hoppning. Vi hoppas du ska hitta det du söker här. Om inte, kontakta oss gärna så ska vi försöka hjälpa dig att hitta rätt häst.

VÅR EGEN UPPFÖDNING

Currescutt
Född 2001, hingst, mörkbrun, 174 cm
e: Irco Mena 763 u: CurraCurra ue: Cortez 679

Currescutt är en talangfull hingst med framtiden för sig, han har mycket god hoppteknik och en underbar galopp. Gått unghäst-VM i Belgien 2007, vann grundomgången och var placerad i finalen i Scandinavian Open för 6-åringar. Hans enorma ridbarhet gör att han kan lämpa sig som dressyrhäst. Undan CurraCurra som tävlade svår hoppning innan hon sattes i avel, mormor är ELIT-premierad.
CurraCurra har även lämnat svårklasshästarna Curtina (Feliciano) och Curastella (Rastell). Curastella tävlade med många segrar och placeringar i svår internationell hoppning med Erik van der Vleuten innan hon exporterades till USA. Curtina placerade sig i både 5- och 6-årschampionatet, hade bästa resultat av alla sjuåringar i Sverige och har idag ett flertal placeringar och vinst i svår hoppning. Morfar är Cortez, elitpremierad hingst som bidrar med Cor de la Bryère-blod och som verkligen bevisat sin förärvningsförmåga genom avkommornas representation i EM-, VM- och OS-sammanhang, i både hoppning och dressyr. Efter Irco Mena, elitpremierad hingst som tävlade svår internationell hoppning med mängder av placeringar och vinster och som visat fantastisk förvärvning med ett osedvanligt stort antal avkommor i tävlingar på hög nivå. Irco Mena har ett hoppmeriterat möderne och är efter Irco Marco, även han elitpremierad svårklasshingst och känd förärvare som fader till bland annat Feliciano och Marcoville. Currescutt är otroligt ambitiös och positiv till arbete. Currescutt har idag placeringar i 1,40-klasser, men är en häst för de större uppgifterna!

 Irco Mena 763

Irco Marco 662

Irco Polo

J. Cetsie

Ballymena Park

Ballywalter

Menelek xx

Curra Curra

Cortez 679

Cor de la Bryère

Ohlala

Curiosa

Fantom II 475

Coralli

 Currescutt

Currescutt

Curande
Född 2004, hingst, skimmel
e: Casa Grande 1018 u: Curimena ue: Irco Mena 763

Moder är vår egen uppfödning Curimena, hittills tävlad med vinst i 1,40 hoppning och placeringar i 1,45. Mormor tävlad svår hoppning. Morfar är den berömde svårklasshingsten Irco Mena, efter den kände förärvaren Irco Marco. Efter Casa Grande som har placeringar i internationell svår hoppning med Jens Fredricsson. Curande har ett mycket trevligt temperament, trevlig i all hantering. Curande har hög ridbarhet och är okomplicerad, har mycket god galopp, väldigt lätt för sig och hoppar allt man styr på.

Casa Grande 1018

Cassini I

Capitol

Wissma

Halla XXVI

Landgraf I

Wonne IX

Curimena

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Ballymena Park

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Curande maj 2010

 

Curande maj 2010

Curande maj 2010

Curande maj 2010

Curande maj 2010

Curande maj 2010

Curande maj 2010

Cureasand
Född 2005, valack, brun
e: Lasandos 922 u: Cureasy ue: Quite Easy

Cureasand är en mycket trevlig och lovande unghäst med glimten i ögat! Han är otroligt personlig och snäll i all hantering, älskar att bli ompysslad. Erhållit diplom som lovande hopphäst på treårstest. Mycket trevlig att rida, spänstig, positiv till arbete. Cureasand har oförskämt lätt för sig i hoppningen. Han har en otrolig kapacitet, vilket ytterligare förbättras av hans modiga och stabila psyke. En tävlingshäst för de högre klasserna!

 Lasandos 922

Landlord 849

Landgraf I

Girane

Winnipeg III 

Caletto I

Marotte

Cureasy

Quite Easy 958

Quidam de Revel

Birte II

Curira 

Curir

Doduschka

 

Cureasand maj 2010

Cureasand maj 2010

Cureasand maj 2010

Cureasand maj 2010

Cureasand maj 2010

Cureasand maj 2010

Poison
Född 2005, sto, mörkbrun
e: For Feeling 1069 u: La Quita B ue: Quito de Baussy

Ett sto av mycket trevlig modell och med ett fantastiskt temperament. Älskar att bli ompysslad och alltid vänlig och supersnäll. Gröna papper som leder tillbaka till prestationstam av yttersta klass. På fädernet återfinns elithingstarna For Feeling - For Pleasure - Furioso II. Undan La Quita B som tävlade 1,35-klasser i hoppning innan hon sattes i avel. Farfar är legendariska Quito de Baussy, känd som "the Stallion of Six medals". Under sin tävlingskarriär blev han inte bara världsmästare både individuellt och i lag, utan vann även EM och tog ytterligare flera medaljer i OS, VM och i EM. Quito leder tillbaka till toppstam som Jalisco B och Almé. Jättetrevlig att rida, otroligt samarbetsvillig och positiv till arbete. Lite sen i utbildningen då hon haft föl. Har fallenhet för både hoppning och dressyr.Har lämnat ett mycket fint stoföl e: Cartier som vi följer med tillförsikt. Poison passar dig som vill ha en kvalitetshäst för tävling och träning.

 For Feeling 1069

For Pleasure

Furioso II

Gigantin

Mien Droom

Monaco

Grandessa

La Quita B

Quito de Baussy Jalisco B
Urgande
Zaita Saluut
Orita

Poison 2010

Poison 2010

Poison 2010

Poison 2010

Poison 2010

Poison 2010

Poison

Curiretto
Född 2006, valack, mörkbrun
e: Cornetto 1020 u: Curira ue: Curir

Otroligt mysig
häst med ett stort hjärta. Visat verklig talang i hoppning där Curiretto hoppar med mycket god teknik och kapacitet. Hoppar elastiskt och spänstigt med mycket scoop. Spännande stam med både Caletto I, Cor de la Bryére, Ramiro, Ladykiller och Irco Marco. Undan Curira som har tävlat 1,35-klasser innan hon sattes i avel. Morfar Curir tävlade i svår hoppning och puissance. Lugn och stabilt psyke, en självklar och klok ledare i flocken.

Cornetto 1020

Caletto I

Cor de la Bryère

Deka

Gofine

Ramiro

Cita

Curira

Curir

Irco Marco 662

Curiosa

Doduschka

 
 

Curiretti

Curvibrud
Född 2006, sto, skimmel
e: Etrusco 1050 u: Curolla ue: Troll 640

Trevligt sto med gott exempel på stostam 57:s starka överlinje.
Moder tävlad 1,30-klasser innan hon sattes i avel, mormor ELIT-premierad. Grundläggande riden och inhoppad. En positiv, stabil och trygg individ med stark personlighet. Har stor kapacitet och vi ser fram emot att matcha henne för framtiden.

Etrusco 1050

Escudo I Espri

Athene

Gandria

Genever

Gondola

Curolla

Troll 640

Falstaff 474

Indra

Curiosa

Fantom II 475

Coralli

Curvibrud maj 2010

Curvibrud maj 2010

Curvibrud maj 2010

La Qruz såld!
Född 2006, sto, brun
e: Santa Cruz u: La Quita B ue: Quito de Baussy

Lite sen pga av att hon haft föl. Undan La Quita B, som tävlade i 1,35-hoppning innan hon sattes i avel. Efter Santa Cruz, bruksprovsvinnare i hoppning 2003 och tvåa i finalen för sexåringar i Scandinavian Open i Falsterbo. Farfar är Corlando, tidigare Corland, vilken vann sitt bruksprov och har erövrat otaliga placeringar i internationell svår hoppning samt blivit tvåa i Sires of the World i Lanaken.
La Quita B är efter Quito De Baussy, känd som "the Stallion of Six medals". Under sin tävlingskarriär blev han inte bara världsmästare både individuellt och i lag, utan vann även EM och tog ytterligare flera medaljer i OS, VM och i EM med sin ryttare Eric Navet. Quito leder tillbaka till toppstam som Jalisco B och Almé. La Qruz har trevliga gångarter och ett eftersträvansvärt temperament.

 Santa Cruz 1043

Corlando

Cor de la Bryère

Thyra

Lady Ubertina H

Ramiro

Guberlina

La Quita B

Quito de Baussy Jalisco B
Urgande
Zaita Saluut
Orita

La Qruz

La Qruz maj 2010

Le Balouville
Född 2007, hingst, brun
e: Maloubet de Pleville 1039 u: La Quita B ue: Quito de Baussy


I denna trevliga hingst möts det absoluta toppblodet! På faderssidan Balobet de Rouet och på moderssidan Quito de Baussy, två av världens genom tiderna bästa hopphästar. Le Balouvilles stam leder tillbaka till mycket intressant blod som Almé, Rantzau och Jalisco B. Le Balouville är en otroligt trevlig individ, lugn och klok för sin unga ålder. Fantastiska gångarter och otroligt spänstig. Hoppar med mycket god teknik och scoop. Kan vara en hingstämne. Riden och löshoppad med goda resultat.

Maloubet de Pleville 1039

Baloubet de Rouet

Galoubet A

Mesange de Rouet

Dayade II

Rox de la Touche

Praiceful

La Quita B

Quito de Baussy Jalisco B
Urgande
Zaita Saluut
Orita

Le Balouville maj 2010

Le Balouville

Curolie
Född 2007, sto, brun
e: Carland 1113 u: Curolla ue: Troll 660

Efter Carland som efter export till Tyskland startat 1,60-hoppningar. Vid bruksprovet i Warendorf 2001 fick han ett totalindex på 132 med betygen 9 för ridbarhet och 10 för hoppegenskaper. Carlands mor Helle III är en dotter efter den kända hopphästförvärvaren Landgraf I som även lämnat Libero H, Taggi, Freestyle Lucky Luck och Lacros. Carland är son till en av de mest betydelsefulla hingstarna i den europeiska ridsportaveln, Contender. Han är far till ett stort antal godkända hingstar i Holstein, Hannover och Westfalen Oldenburg. Undan Curolla, tävlad i 1,30-klasser innan hon sattes i avel och vars härstamning leder tillbaka till väl beprövat svenskt Utrillo-blod. Curolie kommer att bli stor, har trevligt temperament, social och öppen för nya upplevelser. Hon är grundutbildad och inriden. En häst för de högre klasserna!

Carland 1113

Contender

Calypso II

Gofine

Helle III

Landgraf I

Charmante

Curolla

Troll 640

Falstaff 474

Indra

Curiosa

Fantom II 475

Coralli

Curolie maj 2010

Curolie maj 2010

Curbinascutt
Född 2008, sto, brun
e: Currescutt u: Columbina ue: Columbus 794 xx


Efter Currescutt, som hittills startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. På fädernet återfinns hoppblod av bästa stam med elithingstarna Irco Mena - Irco Marco - Cortez. Svårklasshästar i alla led, både far, farfar, farfarsfar, farmor. Farmor har även hittills lämnat fem avkommor i svår klass.

Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Thyra

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Columbina

Columbus 794 xx Priamos xx
Costa Brava xx
Contiki Bordeaux 502
Conette

Curbinascutt maj 2010

Curbinascutt maj 2010

Curscuttison
Född 2008, hingst, brun
e: Currescutt u: Matacha ue: Matador II

Curscuttison är en otroligt mysig hingst med prestationsstam i båda led. Efter Currescutt, som hittills startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. På fädernet återfinns hoppblod av bästa stam med elithingstarna Irco Mena - Irco Marco - Cortez. Svårklasshästar i alla led, både far, farfar, farfarsfar, farmor. Mormorsmor ELIT-premierad och farmor har hittills lämnat fem avkommor i svår klass. Morfar är Matador II som plac sig 5:a OS Seoul, silver VM i Stockholm 1990, segrare i Word Cup dressyr 1991. Morfarsfar är den berömde danske hingsten May Sherif. Mormorsfar är ELIT-premierade Maraton int. svår hoppning. Curscuttison har väldigt lätt för sig, ett mycket trevligt steg och visat god hoppteknik vid löshoppning. Han älskar att hoppa! En unghäst för dig som söker ett ämne att utbilda själv. Kan levereras som valack på begäran.

 Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Thyra

Curra Curra

Cortex 679

Curiosa

Matacha

Matador II May Sherif
Susan Bakkely
Chatelaine Maraton 600
Choice

Curscuttison maj 2010

Currior
Född 2008, hingst, brun
e: Currescutt u: Curira ue:Curir

Här finner du vår egen uppfödning i dubbla led. Curriors stam andas prestationshoppblod. Efter Currescutt, Irco Mena – Cortez – Cor de la Bryére, har startat svår hoppning, deltagit i unghäst-VM och plac 6-årsfinal i Falsterbo än så länge i sin karriär. Farmor tävlade i svår hoppning och har hittills lämnat fem avkommor i svår klass, samt ytterligare individer som på grund av åldern tävlat medelsvår hoppning. Farmorsmor är ELIT-premierad. Undan Curira som tävlade i 1,35-klasser innan hon sattes i avel. Morfar tävlade i svår hoppning och puissance. Både Irco Mena och hans far Irco Marco är ELIT-premierade svårklasshingstar. Curior är en mycket trevlig individ som har stor fallenhet för hoppning. Han är rädd om sig, hoppar smidigt och mjukt med god teknik samt har en fantastisk inställning till hinder. Han söker dig som vill ha en unghäst att utbilda själv, både för träning och tävling.

 Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Ballymena Park

Curra Curra

Cortez 679

Curiosa

Curira

Curir Irco Marco 662
Curiosa
Doduschka  
 

Currior maj 2010

Flying Emma såld!
Född 2007, sto, skimmel
e: Santa Cruz 1043 u: Matacha ue: Matador II


En stark och självsäker individ som älskar att hoppa! Helt orädd för hindertyper, positiv till allt nytt. Välhanterad, talang i hoppning, kvick i benen, inriden och matchas för treårstestet i vår. Efter Santa Cruz, bruksprovsvinnare i hoppning 2003 och tvåa i finalen för sexåringar i Scandinavian Open i Falsterbo 2005. Farfar är Corlando, tidigare Corland, vilken vann sitt bruksprov och har erövrat otaliga placeringar i internationell svår hoppning samt blivit tvåa i Sires of the World i Lanaken. Mormorsmor ELIT-premierad, morfar är Matador II som plac sig 5:a OS Seoul, silver VM i Stockholm 1990, segrare i Word Cup dressyr 1991. Morfarsfar är den berömde danske hingsten May Sherif. Mormorsfar är ELIT-premierade Maraton int. svår hoppning. Otroligt trygg individ som har hjärtat på rätta stället. Vi ser med tillförsikt på hennes utveckling.

 Santa Cruz 1043

Corlando

Cor de la Bryère

Thyra

Lady Ubertina H

Ramiro

Guberlina

Matacha

Matador II May Sherif
Susan Bakkely
Chatelaine Maraton 600
Choice

Se ett videoklipp på Flying Emma!

 

Flying Emma maj 2010

Curox
Född 2008, sto, brun
e: Currescutt u: Roxanne ue: Mio d'Baugy

Efter Currescutt som bidrar med bästa hoppblod, Irco Mena – Cortez – Cor de la Bryére, har tävlat i 1,45-hoppning än så länge i sin karriär. Han var placerad i finalen i Falsterbo för sexåringar. Farmor tävlade i svår hoppning och farmorsmor är ELIT-premierad. Undan Roxanne som tävlade 1,35-hoppning innan hon sattes i avel. På mödernet återfinns Mio D'Baugy int.GP-dressyr och Sheyenne de Baugy int. GP-hoppning, men även Saygon. Curox har ett mycket trevligt temperament och fina rörelser. En mycket lovande unghäst som väntar på rätt matchning.

Currescutt

Irco Mena 763

Irco Marco 662

Ballymena Park
Curra Curra Cortez 679
Curiosa

Roxanne

Mio D'Baugy

Sheyenne de Baugy

Cherry

Jewel

Saygon

Tinka

Curox

Currascuttesnurra
Född 2009, sto, brun
e: Currescutt u:Matacha ue: Matador I

Currascuttesnurra maj 2010

ANDRA HÄSTAR

Matacha såld!
Född 1996, sto, brun
Trevligt sto, stambokförd B-premierad med god stam. Ger självständiga och fina föl m självförtroende och trygghet. Efter Matador II som plac sig 5:a OS Seoul, silver VM i Stockholm 1990, segrare i Word Cup dressyr 1991. Farfar är den berömde danske hingsten May Sherif. Morfar ELIT-prem Maraton int. svår hoppning. Okomplicerad psyke, snäll i all hantering, mkt van mamma, lätt att få dräktig. Säljes endast till avel. Finns flera fina avkommor att se efter henne. Kan levereras omedelbart. Matacha har väldigt fint steg som nedärvs till hennes avkommor.
Finns flera mycket trevliga avkommor med trevlig typ, goda gångarter och mycket god hoppteknik.


Matador II

May Sherif

Elizar 614

May Kignaes

Susan Bakkely

Wersal

Susi

Chatelaine

Maraton 600

Utrillo 432

Fairy

Choice

Gaspadin 499

Biscaya

Matacha

Matacha och föl 2009

Matacha

Matacha

Nemo
Född, 1996, valack, brun
146cm (D-ponny)
 
Passa på! Nu är den perfekta läromästaren till salu! Nemo är en superfin D-ponny född -96.

Har gått upp till LA (1,10m) i hoppning, LB i dressyr och debutant-fälttävlan. Han är mycket välriden och gör alltid sitt bästa. Regelbundet tränad för A-tränare, som t.ex. Jan Jönsson, med många lovord. Hoppar mycket fint och har stor ridbarhet i dressyren. Nemo är mycket snäll i all hantering, som klippning och lastning. Är även mycket snäll på tävlingsplatser och i skogen.

Nemo har aldrig varit halt! Han har en mild form av bronkit, men det påverkar absolut INTE ridningen! Givetvis veterinärkollad.

Nemo passar dig som vill ha en ny bästis, och ha kul på tävlingsbanorna. Perfekt läromästare som är mycket stabil och trygg! Viss utrustning ingår, såsom en mycket fin hoppsadel av märket Dominus.

Tveka inte på att ringa/maila Cilla för mer info: 070 7780 471  waiting.for.the.rain@hotmail.com

Nemo Nemo
Södertörn Ryttarcenter, Box 6, 147 07 GRÖDINGE
René Flück: 070-544 21 31
E-post: rene@ryttarcenter.com